Mindenkinek szoktam ajánlani a császárra felkészülést...

2019.12.21

...akkor is, ha otthonszülésre készül, akkor is, ha azt mondták, hogy minden rendben. A császártól való félelem generálódhat a nem felkészülésből is. illetve önmagában generálhat császárt. A hormonok elengedettségeink, megengedéseink, belső biztonságunk alapján adnak zöld utat, vagy akár tesznek elénk sorompót. Tudatalattink bizony varázsol a hormonok működésén. Az anatómiai alapvetőségeken kívül ezt nem tanácsos elhanyagolni. Egy világrahozatalnál pedig fontos, hogy bármelyik úton találod magad, nagyjából képben legyél, hogy tudd éppen mi történik veled/veletek. Minden szülésfelkészítésemen van beépített császáros blokk. Ez nem opcionális, nem kiegészítő tudásbázis. Hanem alapkészlet. Mert fontos.


A szülésélmény feldolgozások során nagyon sokszor hallom azoktól, akik nem voltak minden eshetőséget átfogó szülésfelkészítésen: "Jó lett volna, ha előbb mesél nekem valaki a császárról, mielőtt megtörténik. De hát egyáltalán nem gondoltunk arra, hogy nekem császárom is lehetne. Illetve mindent elkövettünk azért, hogy ne lehessen császár."


Tudni róla nem jelenti azt, hogy azt választod. Viszont a biztonságérzeted növekedhet. Mert erre is fel leszel vértezve.
A másik titok egy lelki hozzáállás. Megengedem a kisbabámnak, hogy azt az utat válassza, amelyik valamiért neki fontos.
A nem spirituálisok most fogják be a fülüket. Van egyszer a te sorsod és van egyszer a babátok sorsa. Vannak, akik számára, ez karma, mások úgy fogalmaznak, isteni terv. Akik nem hisznek semmiben, azok is sejthetnek valamit abból, hogy nem minden döntés a mi kezünkben van és emögött talán lehet valami ok-okozati összefüggés. Valami cél. Valami értelem.


Az egyének útján kívül és felül meg van az út, amit ketten egymásnak "okoztok". A kirakós játék elemeinek fontossága és összetartozása, sorrendje és a kép, amit kiad, gyakran csak évek, vagy évtizedek múltán látszik. Máskor meg már az első öt percben megmutatkozik.
Tehát először felkészülök mindenre, ami történhet fizikai síkon. Beteszek mindent a hátizsákba, amit én cipelhetek az eszköztáramban. És ha már minden, de minden nálam van, még a császáros tudás is...


...akkor a végén elernyesztem és megadom magam. Hogy úgy történjen, ahogyan az nekünk valamiért meg kell legyen.
Biztonságba engedem önmagamat. Önmagamon belül.
Ez így ebben a formában áramlás és nem sodródás.


Miskovics-Kobza Zsuzsanna Meső 2019. december 21.
Az írás egy válaszom alapján született. Másokat is érinthet.


Fotó: pixabay.com