Vancsa Edit

SZERETETTEL KÖSZÖNTELEK!

Vancsa Edit vagyok, anya, asszonytársi segítő, úton lévő lélek.

Még mindig emlékszem rá, amikor néhány nappal a fiam világra jötte után, a hétköznapokban magamra maradtam. A bizonytalanságommal, a háztartási teendőkkel, a bennem dúló hormonokkal. Ma már tudom, hogy teljesen rendben volt azt gondolni, hogy ez így nincs jól.

Gyermekágyas dúlaként az a vágyam, hogy a szülés utáni heteket lelassulva, egymásra hangolódva éljétek meg és ne túléljétek. Biztatom a nőket, családokat, hogy a gyermekvállalás örömteli, mégis nagyon érzékeny és intenzív időszakában bátran kérjenek segítséget.

Gyermekágyas látogatásaim alkalmával gondoskodom rólad, hogy gondoskodhass a babádról. Meghallgatlak, megmasszírozom a vállaid, ha feszült vagy. Ringatom a picit, ameddig lezuhanyzol, pihenhess kicsit, mert keveset aludtál az éjjel. Főzök rátok, lecserélem az ágyneműt, hogy tiszta ágyba fekhessetek. 

Segítek a szoptatásban, játszom a nagyobb gyerekkel, rendbe teszem a környezeted, készítek egy gyógynövényes, illóolajos fürdőt. A szülés utáni hat hét arra szolgál, hogy regenerálódj, miközben megismered, akit a világra hoztál. 


Melletted leszek akkor is, ha nem alakul minden ideálisan. Ha valami meghaladja a kompetenciámat, akkor megfelelő szakemberhez irányítalak benneteket, aki átsegít titeket a kezdeti nehézségeken.

"Edit nyolc hetet volt nálunk és az egyik legfontosabb szereplője volt a gyermekágyas időszakomnak. Nehéz szavakba önteni, hogy mennyit adott a családunknak és legfőképpen nekem. Gyakran hallottam a várandósságom alatt, hogy egy falu kell egy gyermek felneveléséhez.

Számomra Edit ennek a falunak a nagy részét egymaga megteremtette és sokféle szakembert megtestesített párhuzamosan. Segített a baba körül, a háztartásban, a szoptatásban, a  hordozásban, a szülés-élményem feldolgozásában, 


és - ami számomra a legtöbbet jelentette: megteremtette azt a teret, ahol bármilyen gondolatomat, félelmemet, kételyemet, örömömet, sikeremet az anyaságommal kapcsolatban tabuk nélkül megoszthattam, és ahol mindig értő, ítélkezésmentes fülekre találtam. 

Nagyon sokat köszönhetek Editnek: 

segített megtalálni a saját hangomat édesanyaként, amiért mindig hálás leszek. Szása"


Abban, hogy kísérni tudjalak, a saját sebeim begyógyítása során szerzett tudás, tapasztalat és az alábbi képzések segítenek:


Dúla (Békés Emőke, Békés Dúlakör),

Gyermekágyas segítő (Miskovics Kobza Zsuzsanna, Meső),

Önkéntes szoptatástámogató (Rózsa Ibolya, Anyatejút),

Perinatális gyászfeldolgozás (Napfogyatkozás Egyesület),

Erőszakmentes kommunikáció (Pogány Anikó),

Mediátor (Partners Hungary Alapítvány),

Mentálhigiénés szakember (Debreceni Egyetem, Pszichológia szak) 


Itt tudsz utána olvasni, hogy miben lehetek a segítségedre: 

vancsaedit / https://www.vancsaedit.hu/ Kapcsolat:

E-mail: kapcsolat@vancsaedit.hu

Telefon: +36 20 356 6915


Budapesten vállalok segítségnyújtást.

Elsősorban az 

I. II. XI. XII. XIII. V. VII. kerületekben. Megtisztelő, ha engem választasz kísérődnek!